Annarita Gori és doctora per la Universidade di Siena i investigadora postdoctoral a l’ Instituto de Ciências Sociais da Unviversidade de Lisboa (ICS-UL), amb un projecte sobre les relacions de al diplomàcia cultural entre Portugal i Itàlia a l’època dels feixismes. També és professora de Política Comparada a l’Escola Doctoral de l’ICS-UL. Ha estat investigadora visitant a la New York University i a Sciencies Po a París.
Forma part de la secretaria de redacció de la revista d’història contemporània Memoria e Ricerca i és membre del consell científic de l’associació de joves investigadors en Història Persistenze o Rimozioni.
S’ha especialitzat en l’estudi de la formació de la identitat nacional, els mecanismes de la “Visual Propaganda” i, més recentment, en l’estudi de la diplomàcia cultural entesa com la promoció internacional de la comunitat pan-llatina. Recentment, ha participat en grups de recerca internacionals i interdisciplinaris: Dreitas, História e Memória (Universidade de Juiz de Fora) y La patria hispana, la raza latina: Intelectuales, identidades colectivas y proyectos políticos entre España, Italia y Argentina (1880-1945) (Universitat de Girona).
Compta amb diversos capítols de llibre i articles acadèmics, destacant-ne “Pan-latinismo e reti di intellettuali tra le due guerre” en Genealogie e geografie dell’anti-democrazia nella crisi europea degli anni Trenta (editado por L. Cerasi, 2019) i l’edició de llibres col·lectius Percorsi. Scienze social tra Italia e Portogallo (amb G. Accornero y D. Serapiglia, 2017) y Intellectuals in the Latin Space during the Era of Fascism: Crossing Borders (amb V. Galimi, 2020).
EspecialitatRelacions diplomàtiques culturals entre Portugal i Itàlia en època del feixismeUniversitatUniversidade di Siena // Instituto de Ciências Sociais da Unviversidade de Lisboa (ICS-UL).Àrees d'interès L'estudi de la formació de la identitat nacional, els mecanismes de “Visual Propaganda” i, recentment, l'estudi de la diplomàcia cultural entesa com la promoció a nivell internacional de la comunitat pa-llatina.