César Rina Simón és doctor en Història per la Universidad de Navarra, investigador del grup Use of the Past de la Universidade de Lisboa i actualment professor a la Universidad de Extremadura.

Ha estat professor visitant en institucions internacionals com el Colegio de México, la Universidade de Évora o la Università Ca’Foscari de Venezia, i investigador de la Fundação Calouste Gulbelkian i del programa postdoctoral Juan de la Cierva. S’ha especialitzat en la construcció d’identitats a la Península Ibèrica i en els mecanismes de legitimació cultural dels Estats al món contemporani.

Entre el seus darrers llibres cal destacar: Imaginar Iberia. Tiempo, espacio y nación en el siglo XIX en España y Portugal (Comares, 2020); El mito de la tierra de María Santísima. Religiosidad popular, espectáculo e identidad (Centro de Estudios Andaluces, 2020); Iberismos. Expectativas peninsulares en el siglo XIX (Funcas, 2016); Los imaginarios franquistas y la religiosidad popular (Diputación de Badajoz, 2015). Ha coordinado los libros Procesos de nacionalización e identidades en la península Ibérica (UEX, 2017) y junto a Zira Box Franquismo en caleidoscopio. Perspectivas y estudios transdisciplinares sobre la dictadura (Comares, 2020).

Pel seu treball historiogràfic ha rebut premis com: Enrique Fuentes Quintana (2016), 1º Accésit del Premio Miguel Artola (2015), Arturo Barea (2014) i el premi Excelencia Investigadora de la Universidad de Extremadura (2021).

Privacy Preference Center